Min bagrund som fotograf

Da jeg var barn, lånte jeg min fars gamle Nikkormat tit og ofte. Mest for at fotografere min pony. Den har jeg virkelig mange billeder af. Interessen for fotografi holdt ved, og jeg har faktisk ikke været i tvivl om, hvad jeg vil bruge mit liv på. Jeg vil være fotograf og fortælle historier. Visuelt med mit kamera. Møde mennesker, opleve dem, fange det jeg ser. Fange følelsen. Om det er et simpelt portræt, en stor kampagne, et event eller en fodboldkamp, ja så det jo det det handler om: Følelser. Det har været en lang rejse siden det stod rigtig klart at jeg ville være fotograf. I ungdomsårene stod det på utallige timer, dage, måneder uden særlig meget andet lys, end det røde fra pæren i mørkekammeret. Siden er det blevet digitalt, og det giver nye muligheder. Jeg elsker at photoshoppe, men jeg er nu stadig glad for, at jeg har fået min fotografiske forståelse analogt.

Jeg har været selvstændig fotograf, siden jeg blev færdig på skole i starten af 2008. Det har været nogle spændende år, hvor har jeg har mødt en masse forskellige mennesker på min vej, oplevet lidt af deres verden, fået nye venner ( både blandt dem jeg har fotograferet og dem jeg har fotograferet for), rejst en hulens masse, udviklet mig – fagligt såvel som personligt og selvfølgelig fotograferet mere end en hel del. Jeg føler mig dagligt privilegeret over at have en hobby med et indbygget job i (som Malk de Koijn siger det… )

Fotograf fra København

Til daglig har jeg base i København, men arbejder også meget i resten af Danmark og udlandet. Jeg kan tilbyde adskillige fotografiske løsninger. Herunder alt fra portrætter, imagebilleder, reportager fra forskellige events og begivenheder og videopræsentationer – til mere kommercielt arbejde, såsom fx. reklamekampagner store som små. Jeg har en del erfaring med at være med i hele processen omkring en kampagne, hvor jeg, udover selve fotograferingen, også har fungeret som visuel konsulent, idemager og planlægger. Det har været på kampagner for blandt andet Spar Nord, Brøndby IF, KL og DBU. Da jeg tit arbejder sammen med andre freelancere, har jeg et fantastisk godt netværk der tilbyder tekst, AD, web og grafik.

Jeg går meget op i at finde ind til kernen – DNA´et på de virksomheder og de personer jeg fotograferer. At finde det unikke og lige præcis den følelse, som enten sælger produktet eller viser den hele person. Derfor er dialog en vigtig ting i min verden. Og kaffe. Ring eller skriv, hvis vi skal drikke en kop og snakke mere om, hvad jeg kan bidrage med for dig eller for din virksomhed. Man må også gerne ringe, hvis man bare vil drikke kaffe … :)

 • Fotograf Rie

  Rie på job

 • Rie fotograf

  Pokal vinderne

 • Fotograf Neuchs

  New York

 • Super Fotograf

  Fodbold

 • Prof fotograf

  Tid til halvleg

Fotograf

2003: Kunsthøjskolen

2004-06 : Københavns tekniske skole, Fotografi

2004-08: Freelance fotograf assistent

2006: Esbjerg Medieskole

2007-08: Fatamorgana – Danmarks fotografiske billedkunstskole

2008 – : Freelance fotograf

Fotograf Rie Neuchs

Rie Neuchs

Fotograf

Mød mig på de sociale medier